OPG Andrašek Ispis E-mail

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Andrašek bavi se uzgojem koza i proizvodnjom sira. Ovim se poslom bavimo svega nekoliko godina, ali smo u vrlo kratkom vremenu postigli značajne rezultate. Suprug je protekle godine završio školu za zvanje mljekar-sirar te stekao  certifikat koji je potreban u preradi mlijeka. Nadamo se da cemo uskoro registrirati siranu te proširiti ponudu i poboljšati uvjete proizvodnje.Tako planiramo kupiti manje stado frizijskih ovaca kako bismo u ponudu stavili i ovčji sir. Sa plasmanom naših sireva nemamo nikakvih problema, sir se prodaje širom zemlje, a najviše volimo kad kupci dođu k nama pa se usput upoznaju sa samim proizvodnim procesom te životinjama.

Za svoje smo sireve od prošle godine do sada dobili ukupno 24 priznanja sa najvećih izložbi u Hrvatskoj, od toga 8 zlatnih plaketa, 10 srebrnih, 2 broncane, zatim medalju i plaketu sa sajma inovacija u Slatini, priznanje za sudjelovanje na 4. srednjoeuropskom kongresu o hrani u Cavtatu, te plaketu za sudjelovanje na manifestaciji Najbolji od najboljih sa ovogodišnjeg EKO-ETNA.

Ponosni smo također, jer na naše gospodarstvo dolaze djeca iz osnovnih škola vidjeti što znaci proces od uzgoja do gotovog proizvoda, a suprug je mentor srednjoškolcima kod maturalnih radnji koje su vezane na preradu mlijeka. Sigurni smo također da će i ova škola koja je još u tijeku za ekološkog gospodarstvenika također pridonijeti kako bi posao još više napredovao.

Naše se gospodarstvo nalazi u sustavu PDV-a od samog osnutka i važno je reci da nam je to osnovna i jedina djelatnost od koje živimo. Imamo kćer od 10 godina koja već sada uvelike sudjeluje u svim segmentima posla. Planovi za budućnost su da svakako uklopimo seoski turizam u svoje dosadašnje aktivnosti tako što ćemo ove godine završiti kušaonicu sira u sklopu sirane te na dio imanja postaviti staru autohtonu kuću iz našeg sela u kojoj bi se održavale razne tradicijske radionice.

Kontakt :

OPG ANDRAŠEK